Met steeds meer mensen die kiezen voor natuurlijke remedies, is ashwagandha populairder geworden vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Er is al genoeg gezegd over Ashwagandha, maar een vraag die door veel mensen gesteld wordt is: Wanneer moet ik Ashwagandha innemen en maakt het uit voor de werking ervan? 

Ashwagandha kan bij sommige mensen maagklachten veroorzaken bij een te hoge dosering of bij een overgevoeligheid. Het is dan ook verstandig om een juiste dosering toe te passen en de Ashwagandha op een juist tijdstip in te nemen. In dit artikel gaan we verder in op de beste tijd van inname.

Wat is KSM-66?

Gebruik van Ashwagandha

Ashwagandha-supplementen zijn recentelijk enorm populair geworden als een natuurlijke remedie die verschillende voordelen kan bieden, waaronder verlaagde bloedsuikerspiegel, stress- en angstniveaus, evenals verbeterde slaap en immuungezondheid. Meestal kiezen mensen ervoor om ashwagandha te nemen vanwege de adaptogene eigenschappen, waarvan wordt aangenomen dat ze helpen bij het reguleren van de natuurlijke stressreactie van het lichaam.

Ashwagandha is meestal verkrijgbaar in tablet-, capsule- of poedervorm. Het is ook beschikbaar als olie of crème, evenals in andere cosmetische producten. Studies naar deze andere bereidingen van ashwagandha, zoals oliën en crèmes, zijn beperkt, en de meeste voordelen van ashwagandha worden gekoppeld aan orale supplementatie in plaats van topische toepassing op de huid of het haar.

Wanneer Ashwagandha innemen

Wanneer Ashwagandha innemen

Over het algemeen kun je ashwagandha op elk moment van de dag of nacht innemen. Het kan echter de voorkeur hebben om het ‘s ochtends of ‘s avonds in te nemen, afhankelijk van je doelen en tolerantie.

Ashwagandha innemen in de ochtend

In tegenstelling tot veel andere supplementen en medicijnen zijn de voordelen van ashwagandha niet onmiddellijk merkbaar. Het kan dagen tot weken duren voordat je de effecten begint op te merken.

In een studie waarin 60 mensen dagelijks 300 mg ashwagandha innamen, duurde het meer dan 10 weken voordat ze de volledige effecten ervan op hun slaapkwaliteit ervaarden, in vergelijking met degenen in de controlegroep. Daarom hangt de keuze van het tijdstip om ashwagandha in te nemen grotendeels af van je persoonlijke voorkeur.

Als je ashwagandha als onderdeel van je supplementroutine voor algemene gezondheid inneemt, kun je ervoor kiezen om het ‘s ochtends in te nemen, samen met andere vitamines of supplementen. Dat gezegd hebbende, kan het op een lege maag innemen van ashwagandha bij sommige mensen leiden tot lichte maagklachten. Daarom kun je overwegen om ashwagandha na het ontbijt of na het eten van een kleine snack in te nemen.

Ashwagandha in de avond innemen

Als je het gebruikt om de slaap te bevorderen, kun je ervoor kiezen om ashwagandha-poeder in ‘moon milk’ voor het slapengaan in te nemen om je te helpen ontspannen. Verder kan je ook andere vormen zoals capsules of tabletten innemen voor het slapen.

Voor mensen die maagklachten ervaren bij het innemen van ashwagandha, kan het innemen ervan ‘s avonds een betere optie zijn dan ‘s ochtends, vooral als je de voorkeur geeft aan innemen op een lege maag.

Alles overwegende is het het belangrijkst om een tijdstip te kiezen waarop je consequent zult zijn in het innemen ervan, en dat goed aanvoelt voor jou. Doe het bij voorkeur dus altijd in de ochtend, óf altijd in de avond.

Werking van Ashwagandha niet afhankelijk van moment van inname

Wanneer je dit kruid tot je wil nemen kan je dat dus doen wanneer jij wilt. Voor het effect maakt het niet uit wanneer je de capsules of het poeder tot je neemt. Het hangt af van persoonlijke voorkeur.

Je kunt overwegen om het op te nemen in je avondroutine om goede slaapgewoonten te bevorderen. Aan de andere kant kun je merken dat het ‘s ochtends innemen beter bij je dagelijkse routine past. Aangezien ashwagandha tijd nodig heeft om te werken, kun je het innemen wanneer het voor jou het meest handig is. Het kan echter raadzaam zijn om het met voedsel of ‘s avonds in te nemen als je last hebt van maagklachten.

Ashwagandha KSM-66

Ontdek nu de kracht van Ashwagandha

Ook nieuwschierig geworden naar de vele potentiële voordelen van het bijzondere Ashwagandha? Iedereen verdient een sterke geest en een goede balans. Bestel Ashwagandha vandaag nog.

Risico’s

Over het algemeen wordt ashwagandha als veilig beschouwd voor de meeste mensen. In sommige gevallen kunnen hoge doses – meestal die hoger zijn dan de aanbevolen dosis die op de verpakking wordt voorgesteld – leiden tot maagklachten of diarree.

Het is daarom belangrijk om de instructies op het etiket te volgen en contact op te nemen met je zorgverlener voordat je de dosering wijzigt. In zeldzame gevallen zijn leverproblemen gemeld, hoewel dit te wijten kan zijn aan andere verontreinigingen die worden aangetroffen in niet-gereguleerde supplementen. Zorg ervoor dat je ashwagandha koopt van een vertrouwde Ashwagandha aanbieder.